Nieuws

Jaarlijks landelijk Buurtcirkelevenement

 

In 2023 heeft er weer een geslaagd jaarlijks landelijk buurtcirkelevent plaatsgevonden in Apeldoorn, georganiseerd door Riwis. 

 


 

In februari 2024 vond weer een bijeenkomst plaats van het Global Network.


 

Een mijlpaal om bij stil te staan: Buurtcirkel bestaat 10 jaar!  


 

Vorige week dinsdag is Wethouder Stip van Ridderkerk op kennismakingsbezoek geweest bij de Buurtcirkel Ridderkerk.


 

Wie bij Pameijer zit heeft er misschien weleens van gehoord: Buurtcirkel. Sommige cliënten van Pameijer zitten in zo’n Buurtcirkel, ikzelf inbegrepen.


 

Pameijer heeft besloten om de activiteiten van +Vijf op een andere manier onder te brengen binnen de organisatie. 


 

De uitkomsten van de monitor zijn beschikbaar en zien er goed uit.


 

 

Minister onder de indruk van Buurtcirkel!

Op 12 december stonden we met Buurtcirkel op het congres van VWS.


 

Themadag voor coaches een groot succes!

De coaches in Apeldoorn hebben een leuk verslag geschreven over de terug komdag van de coaches


 

Buurtcirkel is met een heel mooi artikel opgenomen op de website van Buurtwijs.

Dit is het platform voor Buurtontwikkeling.


 

Lees hier de nieuwsbrief  van de Buurtcirkels Hellevoetsluis, Oostvoorne, Brielle en omliggende kernen.

Met heel veel veel lokale wetenswaardigheden en mooie bijeenkomsten.Twee jaar geleden is Riwis Zorg en Welzijn gestart met de Buurtcirkel in Apeldoorn. Na een wat aarzelend begin is het nu zo’n groot succes dat er nog drie Buurtcirkels bijkomen in Apeldoorn-Zuid en -Centrum en in Doetinchem.


Insights Zorg heeft een onderzoek naar de kwaliteit van de Buurtcirkels in Nederland uitgevoerd. Een Buurtcirkel is een sociaal netwerk dat mensen met een hulpvraag uit dezelfde buurt of wijk met elkaar verbindt. Er zijn 76 Buurtcirkels onderzocht waar in totaal 481 mensen bij aangesloten zijn.Afgelopen week kregen wij het mooie nieuws dat Buurtcirkel door landelijk kennisinstituut Movisie is opgenomen in de databank ‘Effectieve sociale interventies’. Een panel van onafhankelijke beoordelaars gaven Buurtcirkel de erkenning ‘goed beschreven’


 

Coach Leonie Oosterveen van Buurtcirkel Apeldoorn schreef een mooi stukje over de kracht van het sociale netwerk


 

Wist je dat er ook Buurtcirkels zijn in Nieuw Zeeland?

Lees hier hun nieuwsbrief: The Buzz December 2021

 

 


Mensen van Buurtcirkel in Schiedam zijn geinterviewd in het kader van de Eigen Kracht markt.

 

 

 


De Buurtcirkel Numansdorp was een van de genomineerden van het manifest ‘ Iedereen doet mee’ in de gemeente Hoeksche Waard. De gemeente maakt zich hard voor gelijke kansen, ongeacht afkomst, huidskleur, religie, sociale klasse, opleidingsniveau, seksuele geaardheid en gender.

>> Lees hier het hele verhaal en kijk de filmpjes

 

 

 


 

In november ontvangen alle Buurtcirkels de vragenlijsten in het kader van de nieuwe jaaarlijkse monitor.

 


 

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid werd Dieter, deelnemer Buurtcirkel Amsterdam, door AT5 geinterviewd. In het programma vertelt hij wat Buurtcirkel allemaal voor hem gedaan heeft. 


 

Het idee om de Buurtcirkel in Wenen te bezoeken, ontstond na afronding van mijn training tot Buurtcirkelcoach. Tijdens een coachingsgesprek vroeg trainer Ingrid Dassen naar mijn vakantieplannen. Ik vertelde dat ik naar Wenen zou gaan om mijn zoon te bezoeken die daar sinds een jaar woont en werkt.


 

Deelnemers van Buurtcirkel Maassluis gaan in gesprek met burgemeester Edo Haan. Een zeer leuk, positief en ontspannen gesprek tijdens de beeldbelcirkel.


 

Het sociale netwerk Buurtcirkel heeft een nauw partnerschap met het KeyRing Living Supports Networks in Londen. Over en weer leren ze van elkaars ervaringen, strategieën en diensten.


Creatief afscheidskado

Buurtcirkelcoach Marijke Storck nam onlangs afscheid van haar Buurtcirkel in Blerick. En dat deed ze op creatieve wijze. Als afscheidskado voor de deelnemers nam zij een groot stuk tafelzeil mee uitgeknipt in een cirkel.

 


Artikel over Buurtcirkel

Op de website ‘Kennisplein Gehandicaptensector’ staat een leuk artikel over Buurtcirkel. Het artikel is geschreven naar aanleiding van een werkbezoek aan Pameijer waarbij projectleider Richard van Vliet werd geïnterviewd over Buurtcirkel.  

 

 

 

 


Buurtcirkel in de Noordkop

Mooie impressie van Buurtcirkel in deze mooie regio van Nederland. In deze regio zijn in totaal vier Buurtcirkels actief; Schagen, Hollands Kroon, Den Helder en Texel. In het filmpje vertellen diverse deelnemers, een vrijwilliger en een Buurtcirkelcoach over de waarde van Buurtcirkel.

 

 

 

 

 


Buurtcirkel 1.5

Net als alles en iedereen maken Buurtcirkels er ondanks alle maatregelen het beste van. Verschillende Buurtcirkels hebben foto's en leuke filmpjes gemaakt om te laten zien hoe zij dat doen.


 

Het sociale netwerk Buurtcirkel heeft een nauw partnerschap met het KeyRing Living Supports Networks in Londen. Over en weer leren ze van elkaars ervaringen, strategieën en diensten.


Hartverwarmend

De Buurtcirkel kan tijdens het virus met de grote C niet samen zijn, daarom deel ik graag via dit nieuwsbericht een positief- en
hartverwarmend signaal voor alle geïnteresseerden in de Buurtcirkel.


Het verhaal van Renato

Maak kennis met Renato. Hij werkt als vrijwilliger bij Buurtcirkel Nieuw Helvoet in Hellevoetsluis en vertelt hier over zichzelf, zijn leven en 'zijn' Buurtcirkel.


Cosis start Buurtcirkel in Assen

Cosis is de eerste organisatie die Buurtcirkels heeft opgestart in het noorden van het land. Nu is er ook een in Assen. Karin Kuiper, coach van de Buurtcirkel in Assen, vertelt er meer over.


Leonie Oosterveen
Buurtcirkelcoach Apeldoorn Noord-Oost

Weer van start!

Buurtcirkel Apeldoorn gaat weer van start, in aangepaste vorm. Koken gebeurt even niet, de nadruk ligt voor nu op ontmoeten en delen van ervaringen. Nieuwe deelnemers melden zich, dus dat loopt lekker door.

 

 


 

Hans van der Velde
Wethouder Hellevoetsluis

“De Buurtcirkels zijn niet meer weg te denken uit Hellevoetsluis”

Wethouder Hans van der Velde ‘brak’ in bij een online samenkomst van de Buurtcirkel in Hellevoetsluis. Voor hem en voor de deelnemers een aangename verrassing. We vragen hem naar zijn ervaring met deze ontmoeting en de Buurtcirkels in het algemeen.  “Wat ik in het concept Buurtcirkels enorm waardeer, is dat zij aantoonbare resultaten behaalt.”


 

Mark en Willem
Deelnemers Buurtcirkel Malburgen (Arnhem)

Een béétje saai is het wel, die coronatijd. Toch vermaken Mark en Willem zich wel. Met videobellen, afval opruimen of buiten een bakje koffie drinken, op afstand. Ze verheugen zich al op live bijkletsen en een leuk uitje zodra het weer kan en mag.