Buurtcirkels en corona

Op dinsdag 13 oktober heeft de overheid wederom nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De mogelijkheden tot contact en verbinding zijn nog verder beperkt voor de komende vier weken. Dit heeft tot gevolg dat je nog maar met maximaal 4 personen bij elkaar kan komen in een ruimte ter grootte van een huiskamer. In grotere ruimtes mag dit met maximaal 30 personen. Uiteraard willen wij er ook alles aan doen om te voorkomen dat het virus zich sneller verspreid en houden wij ons aan deze nieuwe maatregelen van de overheid. Ondanks dat we elkaar misschien wat minder zullen ontmoeten de komende tijd, zijn er inmiddels ook tal van goede voorbeelden hoe we toch in contact kunnen blijven met elkaar.
Bijvoorbeeld via videobellen, telefoon en WhatsApp. Ook kun je denken aan bijeenkomsten in kleinere groepen die je dan laat rouleren. Uiteraard met inachtneming van 1,5m maatregel, enzovoort.

Deel jouw verhaal
Op de nieuwspagina van deze site delen we mooie en inspirerende verhalen van deelnemers waarin zij onder andere vertellen hoe ze ook in deze lastige tijd met elkaar verbonden blijven en zorg voor elkaar dragen. Lees bijvoorbeeld hier het verhaal van Renato. Vrijwilliger bij de Buurtcirkel in Hellevoetsluis. Zijn boodschap: ‘oordeel niet te snel, en kijk naar de goede eigenschappen die mensen ook hebben’.

Heb jij ook een verhaal dat je graag wilt delen, in tekst of misschien wel met een video? Laat het ons dan weten via ruud.van.der.kind@pameijer.nl, dan delen wij jouw verhaal hier op de site.

Heb je vragen?
Wij begrijpen het zeker als de nieuwe maatregelen allerlei vragen oproepen. Mocht je bijvoorbeeld twijfels hebben over wat je nu wel of niet kan doen of hoe je de komende toch in contact kan blijven met de mensen uit jouw Buurtcirkel, neem dan contact op met jouw Buurtcirkelcoach. Voor algemene vragen over Buurtcirkel kan je contact opnemen met ruud.van.der.kind@pameijer.nl