Petra van der Most

Buurtcirkel viert 'Woningsdag' met omwonenden

 

Petra van der Most

Buurtcirkelcoach Hoek van Holland & Maassluis

 

Een Woningsdag in plaats van Koningsdag, dat vraagt om een 'feestje' op afstand. Buurtcirkel Hoek van Holland zet een draaiorgelman in om bewoners vanaf hun balkon te laten genieten van de mooiste draaiorgel deuntjes.

Startende Buurtcirkel

Buurtcirkel Hoek van Holland heeft nog maar twee buurtcirkel bijeenkomsten achter de rug en toen kwamen de maatregelen vanwege het Coronavirus. Dan ligt er een uitdaging hoe je met elkaar naast bel- en app contacten in verbinding kunt blijven. Dat vraagt om creativiteit!

Samenwerking

Onze vrijwilligster Mickey kwam met een idee om een draaiorgel te laten spelen voor haar flat. Dit idee hebben we verder uitgewerkt waarna deelnemer Yvonne hiermee aan de slag is gegaan. Dit viel nog niet mee want waar haal je het geld vandaan om een orgelman te huren? Al snel ontstond er een mooie samenwerking met Welzijn op de Hoek. Maar toen kwam er een volgende uitdaging. Er moest vanwege veiligheidsmaatregelen goedkeuring komen van de gemeente en de politie. Dit had even tijd nodig en spannend of het door zou kunnen gaan. En jawel… groen licht!

Mooi om te zien hoe deelnemer Yvonne haar prachtige talenten heeft ingezet om met een mooie samenwerking iets te betekenen voor bewoners in de wijk.

Daar gaan we dan!

Op pad compleet met veiligheidshesjes, megafoon en een enthousiaste orgelman. Aan de hand van een vastgesteld tijdsprogramma van de politie hebben we diverse locaties bezocht waar ouderen vanuit hun raam en balkon even heerlijk konden genieten van prachtige draaiorgel deuntjes.

Een mooie bijzondere dag, ontroerend en hartverwarmend…