Willem Max

Willem Max

Buurtcirkelcoach Regio Arnhem-Zuid

 

Willem probeert met koekjes bakken en uitdelen onder de deelnemers de coronatijd te verzachten. De deelnemers zelf komen in actie voor een gezamenlijke opruimdag.

"We zijn veel actief op de whatsapp-groep en sommige leden zien elkaar nog wel. Het blijft wel behelpen omdat niet iedereen overweg kan met de online middelen. Ook daar hebben we weer een oplossing voor: dan komt één deelnemer naar een andere deelnemer om mee te doen."

"Zelf heb ik een keer koekjes gebakken en bij iedereen in de brievenbus gedaan, met dit als bericht: 'om je een beetje op te vrolijken in deze tijd en om te laten weten dat je er niet alleen voor staat! Hier twee heerlijke, zelfgemaakte koekjes met recept.' Ik hoopte natuurlijk dat goed voorbeeld, goed doet volgen. En ja hoor, een deelnemer heeft via dit recept zelf koekjes gemaakt."

"Sommige deelnemers gaven aan zich nuttig te willen voelen. En dus hebben we samen prikkers, vuilniszakhouders en handschoenen geregeld en zijn we erop uit gegaan om zwerfafval te prikken."

———

Wil je ook koekjes bakken voor jouw Buurtcirkel?
WIllem deelt zijn recept!

Ingrediënten
Voor 15 grote of 30 kleine koekjes: 290 gram bloem, 1/2 theelepel baking soda (geen bakpoeder!), 230 gram boter, op kamertemperatuur, 100 gram kristalsuiker, 220 gram rietsuiker of bruine suiker, 1 theelepel zout, 2 theelepels vanille-extract of 1 verse vanillepeul, 2 grote eieren, 340 gram chocolate chips, Staande mixer of handmixer, Met bakpapier beklede bakplaat.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de bloem en baking soda door elkaar. Mix de boter met de twee soorten suiker in een staande mixer of met een handmixer. Het moet glad en luchtig worden. Voeg het zout, de vanille en eieren toe aan de boter. Mix een minuut. Meng de bloem erdoor (voorzichtig met de mixer of handmatig met een spatel). Doe dit niet te lang, anders activeer je de gluten en wordt het deeg taai. Roer de chocolate chips erdoor. Zodra het gemengd is, stoppen met roeren!  Bak de koekjes 8 tot 10 minuten op 175 graden. Laat afkoelen op een rekje.