Jan-Willem van der Burgh

Jan-Willem van der Burgh

Vrijwilliger van Buurtcirkels in Hellevoetsluis

Jan-Willem van der Burgh ziet dat mensen elkaar ook in deze tijd van afstand weten te vinden: in een online groep of privé. Wel vindt hij dat we moeten opletten wat we online delen met elkaar: grappen worden niet altijd gewaardeerd. En juist nu is het belangrijk dat iedereen aangehaakt blijft.

“Iedereen reageert verschillend op de situatie waarin we nu zitten. Sommige mensen zijn nogal van het grappen maken maar niet iedereen kan dat waarderen. We proberen dat te minderen maar in de praktijk lukt dat niet altijd even goed met als gevolg dat mensen afhaken. Al zijn het er één of twee, wat mij betreft zijn dat er één of twee te veel. Ik denk dat we met zijn allen beter op moeten letten wat we delen.”

“Buiten de groep zijn er mensen die elkaar privé bellen of appen om zo met elkaar in contact te blijven. Of ze gaan met niet meer dan één of twee anderen een stukje wandelen. Natuurlijk houden ze de regels in acht: minstens 1,5 meter afstand!”

“Sommige mensen hebben geen smartphone omdat ze die niet kunnen betalen of omdat ze er niet mee overweg kunnen. Zij zitten niet in een app-groep en daar moeten we rekening mee houden. Dus houden we hen telefonisch op de hoogte van wat er gaande is.”

“Hoe ik er zelf mee omga? Als vrijwilliger moet ik ook mijn grenzen bewaken. Dat doe ik door zo nu en dan mijn telefoon even op stil te zetten. Soms komt er best veel op je af en op deze manier kan ik dat in de hand houden. Zodat ik er vervolgens weer helemaal kan zijn voor de mensen in de Buurtcirkel.”


We delen graag de verhalen uit de Buurtcirkels in tijden van Corona. Aan het woord zijn coaches, vrijwilligers en deelnemers.

Wil je je verhaal kwijt? Laat het ons weten via ruud.van.der.kind@pameijer.nl, dan delen wij jouw verhaal.

Zorg goed voor elkaar. En: blijf verbonden!