Jessie Pleij

Jessie Pleij

 

Buurtcirkelcoach Maassluis

 

Jessie Pleij ziet zelfs de meest stille deelnemer actief meedoen in de groepsapps. Raadsels en sommen doen het goed in Maassluis. Natuurlijk is er ook onzekerheid. Lokale instanties en vrijwilligers staan paraat voor extra hulp.

“In de Buurtcirkels in Maassluis is het een drukte van belang in de groepsapp. Mensen steken elkaar echt een hart onder de riem, mooi is dat! Sommigen delen hun ervaringen van die dag, wat ze gedaan hebben en zijn benieuwd naar de verhalen van de anderen in de groep.”

“De vrijwilligers zijn toppers, heel actief in de groepsapp met sommetjes en raadsels. Deelnemers waarderen dat zeer. Ook deelnemers die normaal wat meer rustiger zijn en meer op de achtergrond, zie ik reageren op de raadsels en sommen.”

“Ik ben zelf achter de schermen bezig om per deelnemer een actieplan te maken. Want ik zie ook kwetsbaarheid, angst en onzekerheid. Mocht er iemand ziek worden die alleen woont en naast de Buurtcirkel geen of nauwelijks een netwerk heeft, dan kijken wij welke stappen we kunnen zetten. Ik sta in contact met verschillende organisaties, we weten elkaar te vinden. Zo is er een stichting actief die boodschappen levert voor een deelnemer die dat ook echt nodig heeft. Dat is super fijn!”

“Én we zijn gestart met belcirkels via WhatsApp. De belcirkels bestaan uit 4 personen met in elke groep een vrijwilliger of coach. Het is een groot succes! De deelnemers zijn enthousiast en iedereen heeft een lach op zijn gezicht. Een kopje thee of koffie erbij, fijne gesprekken voeren en grapjes maken. Leuk om zo de verbinding te hebben met elkaar!”


We delen graag de verhalen uit de Buurtcirkels in tijden van Corona. Aan het woord zijn coaches, vrijwilligers en deelnemers.

Wil je je verhaal kwijt? Laat het ons weten via ruud.van.der.kind@pameijer.nl, dan delen wij jouw verhaal.

Zorg goed voor elkaar. En: blijf verbonden!