Hanneke Pols

Hanneke Pols is vanaf dag één een betrokken en enthousiaste deelneemster van Buurtcirkel Rozenburg. Ze helpt andere deelnemers met beeldbellen om verbonden te blijven met elkaar en maakt samen met haar moeder mondkapjes nu deze verplicht worden in het OV.

 

 

De mondkapjes die Hanneke samen met haar moeder heeft gemaakt voor haar mede Buurtcirkel-deelnemers, vrijwilligster en de Buurtcirkelcoach.

 

"Ik ging wekelijks naar de bijeenkomst van de Buurtcirkel en in een paar dagen tijd mocht dat allemaal niet meer. Al snel startten we in de Buurtcirkel met beeldbellen. Eerst met een klein groepje, maar per week kwamen er meer deelnemers online. Het was even wennen voor iedereen. Bij wie het niet lukte met zijn telefoon of computer ging ik langs om ze te helpen. Zo kon iedereen meedoen die dat wilde."

"Een deelneemster had geen smartphone. Op de Buurtcirkelavond ging ik bij haar langs zodat zij ook mee kon doen met mijn tablet. Ik weet ook dat er buurtcirkeldeelnemers zijn die 1 op 1 of met elkaar bellen. En nu mondkapjes verplicht worden in het OV maken mijn moeder en ik mondkapjes, ook voor enkele Buurtcirkel-deelnemers."

"Wat niet zo leuk is, is dat onze buurtcirkelcoach weggaat. Zij is ook coach in Vlaardingen en daar komt een derde buurtcirkel. Voor haar is dat dichterbij huis, dus begrijpelijk ook. Wat wel weer leuk was: ik mocht als deelnemer bij de drie sollicitatiegesprekken aansluiten en ook mee beslissen over een nieuwe coach. Dit verliep eveneens allemaal via videobellen. Vanaf 1 juli hebben we een nieuwe coach!"

"Zo zie je maar. Ook in deze tijden kunnen we toch nog contact houden met elkaar op een veilige manier. Maar hopelijk kunnen we snel weer gezellig met zijn allen tegelijk een bijeenkomst face-to-face houden."

Groetjes van Hanneke,
namens alle deelnemers van Buurtcirkel Rozenburg