Janneke Heidema

Janneke Heidema


Buurtcirkel Paddepoel Groningen

 

Cadeautjes maken voor ouderen, babyspullen sorteren voor jonge moeders. Met de deelnemers bedenkt Janneke leuke, alternatieve activiteiten om zo toch bij elkaar te komen en een steentje te kunnen bijdragen in deze tijd. Alle activiteiten zijn op gepaste afstand en iedereen denkt goed aan de maatregelen.

“Iedere week wordt er gewandeld en zijn er telefonische 1-op-1 gesprekken van 1 á 1,5 uur. Daarnaast helpen we in een woonzorgcentrum mee met het leveren van maaltijden aan bewoners. De maaltijden bezorgen we aan de deur en we houden gepaste afstand.”

“Met Pasen hebben we van verschillende winkels paaseitjes, bloemstukken, paashazen en tulpen gekregen om aan de bewoners te geven. We hebben van deze donaties leuke cadeautjes gemaakt en rondgebracht. Alle bewoners waren blij verrast en ook ontroerd door het mooie gebaar.”

“Naast maaltijden bezorgen en cadeautjes rondbrengen, helpen we Stichting Babyspullen met het sorteren van babykleding. Dit doen we één keer in de week en iedereen heeft dan zijn eigen sorteertafel. Stichting Babyspullen halen de gesorteerde zakken op en vervolgens malen zij complete babypakketten voor aanstaande jonge moeder met een kleine portemonnee.”

“De deelnemers vinden het fijn dat ze iets kunnen betekenen en dat ze op deze manier elkaar kunnen blijven zien. Op naar nog meer leuke, dankbare, alternatieve activiteiten!”