Over Buurtcirkel

In de buurt

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Ieder woont in zijn of haar eigen huis. Buurtcirkel brengt jullie met elkaar in contact. Zo weet je elkaar te vinden en kunnen jullie iets voor elkaar betekenen.

Nog geen eigen huis

Woon je nog niet op jezelf, maar krijg je binnenkort wel een eigen huis? Dan ben je ook van harte welkom bij Buurtcirkel. Het is natuurlijk leuk als je al wat mensen kent in de buurt waar je straks zelfstandig gaat wonen.

Elkaar helpen

Ga je liever niet alleen naar de tandarts of dokter? Dan is er vast wel iemand uit de Buurtcirkel die met je mee wil gaan. Misschien ben jij wel een kei in de administratie doen. Daar kun jij dan iemand anders mee helpen. En je kunt natuurlijk samen leuke dingen doen. Af en toe samen koken, sporten of een lange wandeling maken. Heb je een vraag of een probleem? Dan weet iemand uit de Buurtcirkel misschien het antwoord wel. Als je elkaar helpt, heb je minder professionele ondersteuning nodig.

Vrijwilliger en coach

Als deelnemer geef je zelf invulling aan de Buurtcirkel. Een vrijwilliger uit dezelfde wijk staat de Buurtcirkel bij. Hij of zij ondersteunt de deelnemers in de onderlinge samenwerking. En maakt jullie bekend met de buurt. Zo kom je in contact met de mensen om je heen en bouw jij je eigen netwerk op. De vrijwilliger kun je eigenlijk zien als een goede buur die je helpt om dit ook te zijn.

Aan de Buurtcirkel is ook een (woon)coach verbonden. De coach volgt de groep vanaf de zijlijn. Hij of zij ondersteunt het groepsproces en de vrijwilliger. En staat klaar voor de deelnemers als er meer professionele ondersteuning nodig is.

Buurtcirkel in het kort

  1. Je woont zelfstandig in je eigen huis (met of zonder individuele ondersteuning)
  2. Je ontmoet veel nieuwe buurtgenoten en kunt samen leuke dingen doen
  3. Je kunt bij elkaar terecht voor vragen of problemen
  4. Je helpt elkaar, zo heb je minder professionele ondersteuning nodig
  5. In een Buurtcirkel zet je je eigen talenten en vaardigheden in