Verhaal Tanya

     

 

   Tanya vertelt over Buurtcirkel

 

 

 

 'De eerste keer naar een Buurtcirkel vond ik best eng maar dat is het niet. Neem een vertrouwd iemand mee en probeer het'.


Tanya is al heel wat jaren lid van Buurtcirkel Schollevaar. Als lid van het Buurtcirkel Promoteam reist ze daarnaast het hele land door om te vertellen over haar ervaringen. “Waar wij komen, ontstaan nieuwe Buurtcirkels!”

Wat vind jij het leukste aan jouw Buurtcirkel?
Vanaf dag een ben ik gevraagd om bij deze Buurtcirkel te komen, dat is nu zes jaar geleden. Wat ik leuk vind, is samen eten en kletsen over wat we allemaal meemaken. Een aantal deelnemers in de groep vindt het echt leuk om te koken en boodschappen te doen. Ik ben daarvoor te laat thuis van mijn werk. We gaan ook wel eens samen naar de bioscoop of midgetgolfen. Én we beheren zelf ons geld.

Je zit ook bij het Buurtcirkel Promoteam. Wat doe je precies?
Dat doe ik ook al vanaf het begin. Ik ga dan naar andere plekken in Nederland om te vertellen over de Buurtcirkels. Naar Brabant, Venlo, Amersfoort, overal. Ik praat met begeleiders en bewoners en deel mijn ervaringen. Het verste weg ben ik geweest ergens bij de Duitse grens. Ik was gewoon twee uur onderweg. Daar vroeg iemand speciaal of ik wilde komen, omdat ik zo goed kan vertellen. Zij kende mij van de landelijke bijeenkomsten en van cursussen. Heel leuk vind ik dat, maar het allerleukste vind ik dat waar wij geweest zijn, nieuwe buurtcirkels ontstaan.

Toen Pameijer 90 jaar bestond heb ik op het podium gestaan. Ze hadden mij verteld dat ik maar voor een kleine groep hoefde te spreken maar er zaten zeker 500 mensen in de zaal. Ik was zó zenuwachtig. Maar uiteindelijk vind ik het wel knap van mijzelf dat ik het heb gedaan.

Wat zou je tegen iemand zeggen waarom hij of zij absoluut deelnemer moet worden van een Buurtcirkel?
Het is niet zo eng als je denkt! Ik vond het zelf ook eng maar dat is het niet. Als je de eerste keer komt, neem een vertrouwd iemand mee en probeer het.