Verhaal Roy

     

 

     Roy vertelt over Buurtcirkel
     (┼ 2021)

 

 

'Ik ben een stuk zelfstandiger geworden. Ik zeg niet dat ik nu alles kan, maar ben wel zo ver dat ik weer helemaal op eigen benen kan staan'.
 

Elkaar vertrouwen en een goede sfeer, dat vindt Roy belangrijk in zijn Buurtcirkel. Zelf is hij deelnemer maar ook een beetje vrijwilliger. Hij organiseert uitjes, betrekt daar andere deelnemers bij en helpt hen met vragen. “Ik kan mijzelf best goed redden, ik vind het nu vooral leuk er voor anderen te zijn.”

Wat vind jij het mooiste aan jouw Buurtcirkel?
We hebben een leuke groep, iedereen kan het goed met elkaar vinden en we kunnen met elkaar lachen. Er heerst een goede sfeer onderling, en dat vind ik eigenlijk het belangrijkste. Dat de sfeer goed is en we elkaar kunnen vertrouwen.

Wat gaat nu beter voor jou nu je deelneemt aan een Buurtcirkel?
Ik ben een stuk zelfstandiger geworden. Ik zeg niet dat ik nu alles kan, maar ik vind het nu vooral leuk om er voor anderen te zijn.

Waar help je andere deelnemers mee?
Ik organiseer uitjes en soms betrek ik daar een andere deelnemer bij zodat zij ook leren hoe je dat doet. Dan gaan we plannen en kijken we wat het kost. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Ik help sommige deelnemers ook met hun administratie. Of gewoon met allerlei vragen die ze hebben.

Wat zou je nog willen leren?
Ik ben aardig goed op weg, al zeg ik het zelf. Ik weet nog niet precies hoe lang ik hiermee door ga. Achter de schermen ben ik namelijk meer dan een deelnemer en ik zit ook als vrijwilliger bij het Promoteam van de Buurtcirkels. Dat is soms wel eens lastig. Dan zit ik op een info-avond en heb ik eigenlijk twee rollen.

Wat zou je tegen iemand zeggen waarom hij of zij absoluut deelnemer moet worden van een Buurtcirkel?
Het is gewoon leuk. Je kunt er fijne contacten opbouwen, dingen mee ondernemen. En als je ergens bang voor bent, is er altijd iemand die je een hand kan geven.