Het verhaal van Patrick

     

 

   

Patrick vertelt over Buurtcirkel

 

 

 

'Iedereen heeft wel ‘iets’, iedereen respecteert elkaar. Iedereen heeft een eigen mening, maar dat bestaat naast elkaar. Je kan zijn wie je bent. En er zijn geen vervelende oordelen of vooroordelen over elkaar'.
 

Wat is je naam en bij welke Buurtcirkel kom je?
Mijn naam is Patrick van Aalten en ik bezoek de buurtcirkel Apeldoorn Noord Oost in het buurthuis van Don Bosco aan de Sluisoordlaan.

Hoe ervaar jij jouw Buurtcirkel?
Allemaal zo positief, ik kan er zoveel over zeggen. Ik ervaar veiligheid, plezier en we komen elke week samen als een warme groep mensen. Mensen gaan fijn met elkaar om. Iedereen heeft wel ‘iets’, iedereen respecteert elkaar. Iedereen heeft een eigen mening, maar dat bestaat naast elkaar. Je kan zijn wie je bent. En er zijn geen vervelende oordelen of vooroordelen over elkaar.

Wat is er bijzonder aan voor jou?
Bij de buurtcirkel komen gewoon mooie en fijne mensen, zonder dat we alle achtergronden of problemen van elkaar kennen ervaren we wel plezier en eenheid met elkaar. De buurtcirkel is een fijne groep.

Wat vind jij het mooiste, beste en leukste aan jouw Buurtcirkel?
De fijne groep mensen, de veiligheid. Iedereen mag zichzelf zijn en dat is helemaal oké. Ook vind ik het samen eten en grapjes maken met elkaar. Dat we met elkaar kunnen ouwehoeren.

Wat wil je nog leren?
Ik wil heel graag persoonlijk blijven groeien en ontdekken wie ik nou eigenlijk echt ben. Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk om te doen? Wat geeft mij energie? Op welke manier kan ik een fijn en mooi leven voor mijzelf creëeren?

Wat zijn de specifieke dingen of activiteiten die jullie doen in de Buurtcirkel?
Omdat we nu Corona hebben, eten we een eenvoudige gezonde maaltijd. Juist in deze tijd is het heel bijzonder om elkaar wel te kunnen blijven ontmoeten. Binnenkort gaan we een socratische dialoog (denkgesprek) voeren over het onderwerp ‘zingeving’. Onder begeleiding van stichting Samenspraak. Deze zomer willen we gaan BBQ'en bij de vrijwilligster van de Buurtcirkel, Dineke. Uiteraard alleen als dat kan binnen de Corona regels. Dineke maakt ook vaak verse soep. Haar erwtensoep is nu al legendarisch. Als Dineke dat kookt, is altijd iedereen aanwezig!

Wat zou je nog willen toevoegen aan jouw Buurtcirkel?
Ik zou het leuk vinden om samen buiten het buurthuis eens wat leuks te doen. Denk aan uit eten, bowlen, picknicken, wandelen enz. Helaas is dat door Corona nu heel lastig.

Wat zou je tegen iemand zeggen waarom hij of zij absoluut deelnemer moet worden van een Buurtcirkel?
Het kan heel erg veel bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en je herstel.  Iedereen mag zijn zoals hij is. Iedereen heeft zijn eigen reden om lid te worden naar de Buurtcirkel. En juist daar wordt rekening mee gehouden. Daarnaast is het een gewoon heel gezellig. Het is een veilige plek om jezelf te kunnen zijn en je wordt geaccepteerd om wie je bent. Toen ik begon bij de Buurtcirkel zat ik helemaal niet lekker in mijn vel, nu heb ik zelfs een vrijwilligersbaan en gaat het steeds beter met mij.