Verhaal Michel

 

   Michel vertelt over Buurtcirkel

 

 

 

 'In de Buurtcirkel wordt echt naar mij geluisterd en ik leer van de andere deelnemers hoe ik beter met mensen om kan gaan'.


Michel ervaart zijn Buurtcirkel als een echte, hechte vriendenclub, waar iedereen voor elkaar klaar staat en elkaar helpt waar mogelijk. “Ik kan met hen praten over mijn problemen”, zegt hij. 

Michel voelt zich wel eens onzeker en eenzaam. Dat maakt sociale contacten lastig voor hem. Van zijn maatjes in de Buurtcirkel wil hij graag leren hoe dat moet, met mensen omgaan. Het mooiste vindt hij dat hij daar niet op wordt aangekeken. “We zijn allemaal gelijk aan elkaar”, licht hij toe. “We hebben immers allemaal wel ons rugzakje in het leven.” Veroordeel mensen daarom niet, maar doe iets goeds voor je medemens, is zijn motto.

En dus koken ze gezellig samen in de Buurtcirkel of zien ze elkaar gewoon voor de gezelligheid. Er zitten nog ideeën te over in het vat om met elkaar te doen. En inmiddels is ook een tweede Buurtcirkel in oprichting. Zijn uitnodiging aan nieuwe deelnemers? “Kom gezellig eens langs voor een kennismaking en voel je niet minder. We zijn allemaal gelijk!”