Verhaal Maria

 

   

      Maria vertelt over Buurtcirkel

     

 

 


'Je hoort erbij en iedereen laat je in je waarde'.  


Maria had enorm behoefte om haar netwerk uit te breiden buiten het huis waar ze begeleid woont. De Buurtcirkel is daarin erg belangrijk voor haar. “Een Buurtcirkel nodigt je uit om uit huis te komen”, zegt Maria. “Het is de manier waarop ik er ontvangen word, daar word ik echt blij van. Je hoort bij een groep terwijl iedereen je in je waarde laat. En je leert van anderen. Hoe mooi is dat!”

In haar Buurtcirkel delen ze lief en leed met elkaar. Ontspannen activiteiten en serieuze momenten wisselen elkaar af. En veel is er niet voor nodig om het fijn te hebben met elkaar. “Samen koken en met weinig geld toch een gezonde maaltijd op tafel toveren. Waarbij iedereen mag doen wat hij leuk vindt en we houden rekening met ieders eetwensen. En samen eten natuurlijk. Met een lekker bakje koffie toe.”

 Die boodschappen doen, dat is nog wel een uitdaging voor haar: bedenken wat je gaat eten, uitzoeken wat iedereen wil en mag, een lijstje maken en dan zorgen dat je geen boodschappen vergeet. Dit alles is voor Maria niet zo makkelijk maar wil ze wel heel graag leren. Ook leuk is dat ze nu weer oude hobby’s heeft opgepakt zoals schaken en tafeltennis. Met quizzen en spellen leert ze weer nieuwe dingen bij. Je hoeft er alleen maar voor open te staan, vindt ze.

De Buurtcirkel zou wat meer deelnemers mogen hebben. Maria wil er graag over vertellen of workshops over geven. Wat ze dan zou zeggen? “Als je mensen met een beperking wilt accepteren en van hen wilt leren, dan zijn wij heel schattig, lief en aardig en hopen we dat je bij ons wilt blijven.”