Verhaal Elly

     

 

   Elly vertelt over Buurtcirkel

 

 

 

 'Door Buurtcirkel sta ik positiever in het leven. Het geeft mij iedere week weer nieuwe energie'.
 

Elly is van origine Duitse en communiceren in het Nederlands vond ze best lastig. Wat haar ook weer onzeker maakte en beperkte in haar sociale contacten. Door de Buurtcirkel heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen én mensen om haar heen die haar energie geven. “Doordat ik me sterker voel, heb ik de stap gemaakt om vrijwilligerswerk te gaan doen.”

Hoe ervaar jij jouw Buurtcirkel?
Ik vond het een hele stap om te gaan en voelde me onzeker. Ik werd heel hartelijk in de groep opgenomen. Al snel voelde het alsof ik er al jaren kwam. De sfeer is goed, iedereen hoort erbij, er is respect en waardering voor elkaar. Ik geniet van het samen zijn met zo’n fijne groep mensen, zeker ook nu mijn man overleden is.

Wat is er bijzonder aan voor jou?
De Buurtcirkel heeft mij zoveel gebracht. Ik heb zelfvertrouwen gekregen en durf nu meer te praten met mensen. Dat geeft zo’n rust. Tegelijkertijd heb ik energie voor de hele week als ik bij de Buurtcirkel ben geweest! Doordat ik me sterker voel, heb ik de stap gemaakt om vrijwilligerswerk te gaan doen. Het maakt allemaal dat ik positiever in het leven sta. Ik heb nu minder professionele begeleiding nodig en heb zelfs mijn medicatie af kunnen bouwen.

Wat vind jij het mooiste, beste en leukste aan jouw Buurtcirkel?
Het samen zijn, samen koken, samen eten en praten. We hebben een fijne band. Ik kan mijn zorgen delen, anderen tot steun zijn en we lachen ook veel.

Wat wil je nog leren?
Ik ben van oorsprong Duitse en in de Buurtcirkel oefen ik met Nederlands praten.

Wat zijn de specifieke dingen of activiteiten die jullie doen in de Buurtcirkel?
We komen elke woensdag samen bij één van ons thuis. Eén van de deelnemers heeft dan al de boodschappen gedaan. We koken en eten samen. Ook buiten de bijeenkomsten staan we voor elkaar klaar. Zo hebben de anderen mij geholpen met de tuin.

Wat zou je nog willen toevoegen aan jouw Buurtcirkel?
Ik wil dat er nog meer mensen bij komen en het zou erg leuk zijn als er meer vrouwen bij komen.

Wat zou je tegen iemand zeggen waarom hij of zij absoluut deelnemer moet worden van een Buurtcirkel?
Dat het je zoveel positiefs kan brengen om bij de Buurtcirkel te gaan. Het brengt je nieuwe energie en het is fijn om met een groep mensen samen te zijn. Ieder heeft zijn eigen zorgen. Het luisterend oor, elkaar helpen en het samen gezellig eten of iets anders ondernemen kan je leven echt leuker maken!