Nieuws

Pameijer lanceert Buurtcirkels Arnhem

1 november 2015

Sinds 2013 werkt Pameijer aan het opzetten van Buurtcirkels. Op basis van het gerenommeerde Britse concept 'Keyring' draaien er inmiddels 18 Buurtcirkels in de regio Groot-Rijnmond. Om het  sociale succes van de deelnemers verder te verspreiden, slaan Pameijer, RIBW Arnhem & Veluwse Vallei en Siza uit Arnhem nu de handen ineen.

Arnhem kiest voor Buurtcirkel

De gemeente Arnhem heeft groen licht gegeven voor de oprichting van twee buurtcirkels in de  wijken Klarendal en Presikhaaf. De lokale zorgaanbieder Siza en de RIBW alliantie Arnhem werken daarom samen met Pameijer om deze buurtcirkels zorgvuldig op te zetten. Projectleider Andrea Stierman: ‘Als Pameijer zijn wij erg tevreden met deze solide partners. Elke Buurtcirkel draait om de groei, zelfstandigheid en veiligheid van de deelnemers en met Siza/RIBW kunnen we deze kernpunten garanderen. Wij zien de toekomst van Buurtcirkel Arnhem dan ook met vertrouwen tegemoet’.

Uitbreiding Buurtcirkel

Pameijer gelooft in Buurtcirkel. Buurtcirkel geeft iedereen, ook mensen met een ondersteuningsvraag, een rol en plaats in de maatschappij. Deelnemers leveren zodoende een waardevolle bijdrage aan de samenleving. Om dit verder te stimuleren gaat Pameijer in de komende maanden het gesprek aan met de sociale, maatschappelijke en politieke partners om Buurtcirkel beschikbaar te maken in diverse nieuwe regio’s .