Nieuws

Kraam in Schiedam en buurtbrunch in het Lage Land


Samen kunnen we meer!


25 november 2015

Twee Buurtcirkels gingen de buurt in: een kraam op de Schiedammer Stadsmarkt en een buurtbrunch in het Lage Land. Trainees van talent for Care ondersteunden bij de organisatie van de evenementen.

Stap naar zelfstandigheid

Trainee Joris Pals: ‘Mensen die extra ondersteuning nodig hebben wonen steeds meer zelfstandig. Dit past naadloos in de visie van Pameijer en de nadruk die Pameijer legt op eigen regie, talentontwikkeling en tijdelijkheid. Buurtcirkel geeft mensen meer houvast om de stap naar zelfstandigheid te maken. Enerzijds door een sociaal netwerk te bieden, anderzijds door de aanwezigheid van een vangnet. Zo is aan elke Buurtcirkel een vrijwilliger uit de wijk en een professionele ondersteuner van Pameijer gekoppeld.

Warme boodschap

Om te werken aan het sociale contact in de wijk gingen de Buurtcirkels in Schiedam en Lage land op 6 en 7 november de straat op. Hun boodschap was duidelijk: ‘Er zit veel meer potentie in je buurt als je elkaar beter leert kennen en af en toe iets voor elkaar over hebt’. Een warme boodschap met een serieuze ondertoon die in beide gevallen op een persoonlijke manier werd overgebracht.

Met elkaar in gesprek

Zo stond Buurtcirkel Schiedam met een eigen kraam op de Schiedammer Stadsmarkt. In het Lage Land werd de hele buurt uitgenodigd in Cafetaria ‘Moeders’ voor een buurtbrunch om zo met elkaar in gesprek te raken. De trainees en de Buurtcirkeldeelnemers kijken met een positief gevoel terug op deze acties. Joris Pals: ‘Door de grote opkomst werd direct duidelijk dat veel mensen graag wat meer contact hebben met hun buren. Zowel de markt als de buurtbrunch leverden interessante gesprekken op, met vele nieuwe contacten. Uiteraard blijft Buurtcirkel hier graag aan bijdragen!’

Bekijk de film van de Schiedammer Stadsmarkt op YouTube.

Meer weten over Talent for Care? Kijk op www.talentforcare.nl